NL FR
<p>Eerste generatie</p>

Eerste generatie

<p>2de generatie</p>

2de generatie

<p>3de generatie</p>

3de generatie

<p>4de en 5de generatie</p>

4de en 5de generatie

Historiek

Interieur Cornille mag fier zijn op een lange, gevestigde traditie die al teruggaat tot het begin van de vorige eeuw, toen Emiel Cornille en zijn echtgenote Lazarie in 1905 van start gingen met een interieurzaak in de Nieuwstraat 17 te Veurne. Ze vervaardigden er vooral gordijnen, maar ook  matrassen en zelfs  ‘beddenbakken met veren’, de boxspring avant la lettre.

 

Op vandaag vind je Interieur Cornille nog steeds op hetzelfde adres, maar daar stopt de vergelijking met vroeger. In de loop der jaren breidde het bedrijf almaar uit, eerst met de winkel op de hoek van de Zuidstraat en de Nieuwstraat, later met nog eens een nieuwe locatie aan de overkant van de straat. Op vandaag runt Frank Cornille en zijn echtgenote Nelly, al de vierde generatie, één van de belangrijkste en grootste interieurzaken in de regio. Cornille Is trouwens al aan de vijfde generatie toe, want ook de dochter Carmen en haar man Oscar Pauwelyn zijn inmiddels zeer actieve partners in de zaak geworden.

 

De passie van Frank Cornille voor interieur en slaapcomfort vertaalt zich verder in een opvallend initiatief. Hij ontwikkelde in 2006 samen met ingenieur Guy Dupont het merk Nill Spring. Beide vennoten brachten daarmee hun passie voor slaapcomfort en hun vakmanschap samen in een bloeiend bedrijf dat innovatie en ambachtelijk maatwerk combineerde tot een indrukwekkende collectie boxsprings en matrassen van de hoogste kwaliteit.